Mándi a Tócóvölgy színes állatvilágát is védené a Nagyrétre tervezett lakóparktól

Helyi hírek

Ahogy arról korábban beszámoltunk Mándi László, momentumos debreceni képviselő-jelölt petíciót indított a tócóvölgyi Nagyrét megmentéséért. A politikus közösségi bejegyzése alapján az íveket eddig közel 2000 debreceni írta alá.

A politikust felkereste egy természetfotós, Magyar Zsolt is, aki 30-40 madárfajt is megfigyelt a környéken, köztük több védett madarat. Fotók itt.

A momentumos politikus szerint ezt az élővilágot tenné tönkre a Fidesz által a Nagyrétre tervezett gigantikus lakópark.

Az üggyel kapcsolatban több fideszes önkormányzati képviselő is nyilatkozott már. Ők másképpen látják a Nagyrét helyzetét.

Legutóbb Pósán László, Debrecen parlamenti képiselője fejtette ki véleményét a helyi kormánymédia felületein.

Érvelése alapján a Tócóvölgy fejlesztésével kapcsolatban a baloldal valótlanságokat állít és politikai hecckampányt folytat.

A beépítetlen terület nem rét és nem park, hanem az 1980-as évek óta építési területnek kijelölt övezet, ami az 1990-es évek elején, amikor a tócóvölgyi társasházak épültek, az építőanyagok tárolására szolgált, így ma jórészt törmelékekkel és más építési hulladékkal feltöltött rész, melyet nyaranta gyomnövények borítanak, és leginkább kutyasétáltatásra használnak. A Tócoskert és a Tócóvölgy fejlesztése során egyébként kutyafuttatót is tervezünk – tette hozzá.

Kiemelt kép: Papp László, polgármester bejelenti, hogy ezer új önkormányzati lakás épül a Tócóvölgyben

A debreceni Fidesz talált valakit, aki szerint remek ötlet egy új lakópark építése a Tócóskertbe