A jelenleg képviselők nem Debrecenért dolgoznak – Mándi László szerint van, aki Kósánál is rosszabb

Helyi hírek

Debrecen olyan képviselőt érdemel, aki a városért dolgozik! – hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében Mándi László, a megye 2-es számú választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje.

A jelenleg önkormányzati képviselőként dolgozó momentumos politikus azt írja, Debrecen fejlődése az elmúlt 12 évben a színes-szagos, nagyívű ígéretek ellenére csigalassan vánszorgott előre. Ha megnézzük, mit tettek le az asztalra azok, akik 4 évente a bizalmunkat kérik, hogy vezethessék és formálhassák a városunkat, akkor nincs is min csodálkozni.

Mándi szerint Kósa Lajost már a Fidesz-szavazók is kinevetik ilyen-olyan ügyei miatt, de körzetbeli riválisa, Pósán László tevékenységét még gázabbnak látja.

Hiába ül már 24 éve a Parlamentben, mára már tisztán látszik, hogy csak púp a hátán az országgyűlési képviselőséggel járó feladat. Más magyarázat nem lehet arra, hogy 2018 óta mindösszesen 4 (!) önálló indítványt adott be a Parlamentnek, de ezek közül egyik sem kötődik Debrecenhez.

– fogalmaz az ellenzéki képviselő, majd hosszasan sorolja, mit lehetett volna tenni Pósán körzetében:

A 2011 óta ígért Intermodális Központra már több mint 10 éve nem sikerült támogatást szereznie se Pósánnak, se más debreceni fideszes politikusnak sem.
Debrecen már kétszer is elbukta az Európai Kulturális Fővárosa címet az elmúlt 20 évben. Pedig Pósán a Parlament Kulturális Bizottságának elnöke.

A Latinovits Színház befejezése 14 évet váratott magára. És bár jövőre talán végre elkészül, ez nem Pósán László képességein vagy tettein múlott. Pedig országgyűlési képviselőként lobbizhatott volna kormányzati forrásokért az elmúlt 14 év során…

Civaqua: Pósán László ebben sem csinált semmi érdemlegeset. Ha a debreceni Momentum nem áll az ügy élére 10 ezer debreceni támogatásával, akkor talán máig nem történt volna semmi érdemi előrelépés az ügyben.

Bár szinte minden debreceni fideszes politikus többször megígérte már, hogy az összes földutat leaszfaltozzák a városban, nemcsak a külvárosi részeken, hanem még a belváros környékén is találunk földutakat. Pósán Lászlótól pedig a múlt századi állapotok felszámolása helyett csak annyi tellett, hogy kioktassa a debrecenieket: használják óvatosabban a földútjaikat!

– olvasható Mándi László Facebook-bejegyzésében.