A Debreceni Nemzetközi Iskolában is gyűltek a karácsonyi ajándékok

Helyi hírek

A Debreceni Nemzetközi Iskola tanulói és pedagógusai közel 200 karácsonyi csomagot állítottak össze, melyeket a Debreceni Karitatív Testületnek 2021. december 14-én adtak át annak érdekében, hogy a testület önkéntesei eljuttassák őket a rászoruló családokhoz.

Az átadón Pakurár Ágnes, a Debreceni Nemzetközi Iskola igazgatója örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy részt vehetnek ebben az adománygyűjtő akcióban. A diákokkal és a szülőkkel együtt mindent megtettek azért, hogy sok olyan ajándékot tudjanak összegyűjteni, melyeknek biztosan örülni fognak a megajándékozandók. Az iskola fontosnak tartja, hogy személyes példamutatással neveljék a gyerekeket arra, milyen jó adni – milyen jó mindig adni, de az ünnep közeledtével különösen.

Kiss István, az iskola diákönkormányzatának elnöke elmondta, hogy karácsonyi adománygyűjtő vásárt is rendeztek, melynek több, mint 60 ezer forintos bevételéből vásárolt tisztálkodószerekkel, alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagokkal is kiegészítették az addig összegyűlt ajándékokat. Mindezt Alice Wu Le, a diákönkormányzat alelnöke azzal egészítette ki, hogy nagyon hálásak minden adományozónak, s nagyon örülnek, hogy ezekkel a felajánlásokkal is segíteni tudnak a rászorulóknak.     

Kiss Ábel Lukács, a Debreceni Karitatív Testület tiszteletbeli elnöke a rászoruló gyerekek nevében mondott köszönetet a Debreceni Nemzetközi Iskolának az ajándékokért, s kiemelte, hogy az iskola idén immár harmadik alkalommal csatlakozott az akcióhoz. Nagyon jó megtapasztalni ezt az összefogást. Kiss Ábel Lukács szerint bár s erről a késztetésről felnőtt fejjel sajnos sokszor elfeledkezünk, a gyerekekben alapvetően ott van az a segítőkész érzés, hogy ha nekik jó, akkor legyen másoknak is jó.

Sebestyén-Bodrogi Anett, a szülői szervezet elnöke elmondta, hogy szülők és gyerekek közösen, nagy örömmel állították össze és csomagolták be az ajándékokat, s megígérheti: jövőre még nagyobb erővel fogják gyűjteni a csomagokat.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke arról adott számot, hogy a testület 33 tagszervezetének közel 500 önkéntese részvételével zajlik az adventi adománygyűjtő akció és az adományok szétosztása. Mindig szükség van arra, hogy újabb és újabb önkéntesek csatlakozzanak a csapathoz, akik majdan akár a most lelkesen ajándékozó fiatalok köréből is kikerülhetnek.  

– Debreceni Karitatív Testület –