Dűtött-borított a vihar Hajdú-Biharban

Helyi hírek

Vasárnap az erős szél miatt húsz helyre riasztották a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat. Nagyrészt Hajdúnánáson és Debrecenben kellett beavatkozniuk – tette közzé a megyei katasztrófavédelem.

Nánáson többek között felsővezeték lógott, ami a forgalmat akadályozta, majd a település közelében egy húsz méteres tölgyfa borult az útra, azt kellett eltávolítani, a hajdúnánási Polgár utcában egy meggyfa hasadt ketté, az dőlt egy melléképületre.

Debrecenben, a Szepesi utcában fűzfa ága szakadt le, a Látóképi tónál egy tizenöt méteres fa borult az útra. Balmazújvároson nyárfa dőlt az útra, teljes útzárat képezett.

A debreceni Bercsényi Miklós utcában egy magas ház tetején a bádoglemezt bontotta meg a szél. Biharkeresztesen, a Nagy Sándor utcában egy fa egy kisteherautóra dőlt, motoros láncfűrésszel távolították el azt a tűzoltók.

A 4-es számú főúton, Püspökladány és Kaba között egy tizenöt méteres fa dőlt az útra, két személyautó is belehajtott. A tűzoltók ott is motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A mentőszolgálat pedig egy embert kórházba szállított a helyszínről.

Fotó: illusztráció