Tavasszal átalakítják Debrecen egyik legforgalmasabb csomópontját

Helyi hírek

Tavasszal megkezdődhetnek a munkálatok Debrecen egyik legforgalmasabb csomópontjánál, az Árpád téren , illetve a Rakovszky és Ótemető utca csomópontjának az átalakítása is megtörténik – tette közzé Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

Közbeszerzési Értesítőből  kiderül, hogy három jelentkező volt. A nyertes a Debreceni Mélyépítő Holding Fővállalkozó és Tanácsadó Kft. Az ajánlat nettó 1 milliárd 308 millió forintos összegről szól.

A felhívás szerint a következő lesz a nyertes cég feladata:

Debrecen város belterületén a 4. sz. főúton lévő Debrecen, Rakovszky út – Ótemető úti csomópontban jobbra kanyarodó sáv létesítése 60 m hosszon, valamint a Debrecen, Árpádi téri csomópontban jobbra kanyarodó sávok létesítése összesen 77 m hosszon a helyszínrajzi, magassági és keresztmetszeti kialakítása a létesítmények úttartozékaival és végleges forgalomtechnikai kialakítással, jelzőlámpás forgalomirányítás összehangolással. Az építési szakaszok hossza tehát összesen 137 m.

A csomópontok átépítése a nagyvárosi környezet miatt közművekkel sűrűn behálózott. Az önálló jobbra kanyarodó sávok helyigénye miatt a troli felsővezeték hálózat tartóoszlopait a teljes beavatkozási szakaszon át kell helyezni.

Főbb mennyiségek, feladatok (várhatóan):
– Hidraulikus kötőanyagú pályaszerkezet építés: 430 m3
– Bitumenes kötőanyagú pályaszerkezet építés: 950 m3
– Jelzőlámpás forgalomirányítás kiépítése és összehangolása
– Meglévő gyalogos átkelőhely áthelyezése
– Troli felsővezeték hálózat kiváltása, oszlopsor áthelyezése
A feladat részletes ismertetését a közbeszerzési dokumentumok tartalmazzák.