Jobbik: a debreceni fideszesek csak pózolnak, a lakók továbbra is szenvednek a börtöntöltelékek miatt

Helyi hírek

Nem igazán történik előrelépés a debreceni, Iparkamara utcai büntetés-végrehajtási intézetből kiszűrődő üvöltözés megfékezésében – derül ki Herpergel Róbert közleményéből.

A debreceni jobbikos politikus rámutat, 2017 óta foglalkozik a Varga utcán lakók problémájával, amit a rabok általi kiabálások okoznak nekik. Az üvöltözések napi szinten keserítik meg az ott lakók életét.

Herpergel Róbert 2018-ban a bv országos parancsnokságától, valamint a Parlamentben a Jobbik frakció segítségével Pintér Sándortól kért válaszokat arra, hogy a bv-intézetből a raboknak miért van egyáltalán lehetősége az ablakon keresztül üvöltözni.

A probléma sajtónyilvánossága után átmeneti javulás állt be, de sajnos a kiabálások fokozatosan visszatértek a lakók mindennapi életébe.

A debreceni börtönből bazseválnak, óbégatnak, nem örülnek a környékbeliek – videó

Herpergel Róbert néhány lakó kíséretben még 2018-ban Pancsusák Sándor Péter bv. ezredes bv. tanácsos parancsnokhoz látogatott el, ahol a probléma miértjeire keresték a választ. Közleménye szerint a parancsnok nagyon készséges volt, és ígéretet tett a helyzet kezelésére.

Közben folyamatosan kerültek fel az üvöltözésekről videók Herpergel Róbert Facebook-oldalára, amelyek arról tanúskodtak, hogy a büntetés-végrehajtás nem ura a helyzetnek.

Herpergel Róbert 2021-ben a problémával újra megkereste a bv országos parancsnokságát valamint a Parlamentet (ez utóbbinál Dudás Róbert ogy képviselő nyújtott segítséget), ahol ismét ígéreteket valamint a kiosztogatott fegyelmiket jelölték meg az illetékesek a probléma megoldásaként, hogy aztán továbbra se változzon semmi.
Herpergel a probléma megoldását a bv-vel történő szoros egyeztetésben látja, valamint egy esetleg hangfogó fal felhúzásában, ami megakadályozná, hogy a rabok obszcén szövegekkel zaklassák a társasház lakóit. Meglátása szerint az illetékes szerveknél történő eljárást, a fideszes országgyűlési és önkormrányzati képviselőknek kötelességükből adódóan kellett volna megtenni, nem pedig “pózerkedni” mindenféle habkönnyű témában.

A Fidesz csak pózolni szeret

Salamon Gergő, a párt képviselőjelöltje és regionális igazgatója elmondta, hogy a Fidesznek addig volt fontos a Varga utca, amíg az önkormányzati választások előtt Hetei József mindent megígért a lakóknak a börtön kapcsán, ha jó helyre szavaznak. A lakók voksoltak, és cserébe semmi nem történt, így számukra hamar kiderült, hogy a választott képviselőjükben csalódniuk kellett.
Nem hatotta meg a probléma Pósán László, Kósa Lajos és Tasó László ingerküszöbét sem, akiknek tudnia kellett a Varga utcaiak kálváriájáról. Ők inkább a “munka” könnyebbik oldalát választották:
Az igazi problémákkal nem törődnek, de Debrecenben úgy nem kattanhat fényképezőgép, hogy ne ők állnának előtte. Így az ügyben történő parlamenti lobbitevékenységük a nulla alá esik
– ismertette Salamon Gergő.