Újabb rekordot döntött az előválasztás – Balmazújvároson is mozgásban a szavazók

Helyi hírek

Vasárnap reggel folytatódott az előválasztás, ezúttal Balmazújvárosra látogattunk el, Hajdú-Bihar megye hatos számú választókerületébe, ahol reggel nyolc és dél között várták a szavazókat. Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek mellett három választókerületi képviselőjelöltre is voksolhattak a helybeliek. A helyszínt praktikusan oldották meg a szervezők: a standot a piac bejáratánál helyezték el, hogy még véletlenül se maradjon ki senki a szavazásból.

Reggel 8 óra:

Így a koránkelők piacozás után, a később ébredők piac előtt szavazhattak.

Reggel 9 óra:

Az előválasztáson indul Hegedűs Péter (Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd, ÚK, MMM), Balmazújváros független polgármestere is, aki ha győz, jövő áprilisban a várost korábban nyolc évig irányító fideszes Tiba István ellenfele lehet a Hajdú-Bihar megyei hatos számú körzet képviseletéért. Két riválisa van: Tóth József (DK, Liberálisok), Polgár első embere és a független Tömöri Zsolt Sándor, aki győzelme esetén a Momentum frakciójába ülne be.

Ma Tégláson volt a legmenőbb az ellenzéki előválasztás

Az érdeklődés folyamatos volt, már nyolc óra előtt kisebb sor alakult ki, amely volt, hogy rövidebb, volt, hogy ismét hosszabb lett, de összességében folyamatos volt a szavazás menete.

Szombaton újabb rekord dőlt meg

Az Országos Előválasztási bizottság közleménye szerint szombaton összesen 89.202 fő adta le voksát a miniszterelnök-jelöltekre és az előválasztás képviselőjelöltjeire, mindösszesen pedig már több mint 440 ezren szavaztak.

A részletek

  • sátorban 70122 ember szavazott,
  • interneten keresztül 19080-an adták le voksukat

Az előválasztás még három napon át, keddig tart. A szavazatszámlálás szeptember 29-én, szerda reggel kezdődik meg húsz megyei helyszínen. A képviselőjelölti választások végeredménye folyamatosan, a miniszterelnök-jelölti választás végeredménye késő délutánra várható.

Előválasztási helyszínek és időpontok Hajdú-Bihar megyében.

– Arany Balázs –