Több száz hamis márkajelzésű ruhaneműt raktározott egy nyírábrányi boltos

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki több mint 300 hamis márkajelzésű terméket tárolt otthonában.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei osztályának pénzügyőrei ellenőrzés keretében próbavásárlást végeztek a vádlott nyírábrányi otthonánál üzemeltetett élelmiszerboltban. Az ellenőröket a vádlott felesége szolgálta ki, vásárlás után pedig átvizsgálták az üzlet melletti lakóingatlant is. A vizsgálat során a pénzügyőrök három különböző, ismertebb márka jelzésével ellátott ruhaneműket, pénztárcákat és táskákat találtak, melyeket a vádlott megőrzés céljából vett át egy ismerősétől.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága által lefolytatott nyomozás során megállapították, hogy a férfitól lefoglalt ruházati termékek csupán utánzatok, a rajtuk lévő márkajelzések pedig összetéveszthetők az eredeti jelzésekkel.

A vádlott a hamis termékek raktáron tartásával megsértette a vonatkozó jogszabályi előírásokat, és ezzel az érintett jogtulajdonosoknak összesen több mint 800.000 forint kárt okozott, a jogosultak a nyomozás során kérték káruk megtérítését.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben három rendbeli iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, és a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, a védjegyjogosultak által előterjesztett polgári jogi igényt pedig érdemben bírálja el és annak adjon helyt.