Tűzoltóautó

Hétvégi káreseti összefoglaló Baranya megyéből

Helyi hírek

A hétvége folyamán összesen huszonegy jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói tizenegy tűzesethez vonultak, hét káresetnél végeztek műszaki mentést, három jelzés pedig tévesnek minősült.

Tűzesetek

2021.07.02.

Pécsett, a Lánc utcában égett egy társasház második emeleti lakása. Az eset során mintegy negyven lakás volt érintett, nyolcvan főnek kellett elhagynia a házat.

Műszaki mentések

2021.07.02.

Pécsett a hétvége folyamán is folytatódott a viharkárok felszámolása. Az Acsády Ignác utcai óvodában távolították el a pécsi tűzoltók a vihar után fennakadt faágakat, biztosítva ezzel az óvodában tartózkodó gyermekek és felnőttek épségét.

2021.07.04.

Egy személygépjármű az M6-os autópályán terelőtáblának, majd szalagkorlátnak ütközött, amelynek következtében az első futóműve kitört. Az autóban egy személy, a sofőr utazott, aki kiszállt a járműből és a tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanította azt. Az úttestre olaj folyt, melyet a véméndi hivatásos tűzoltók homokkal felitattak, valamint a gépjármű szétszóródott alkatrészeit az útról eltávolították. A műszaki mentés során fél sávon haladt a forgalom, rendőri irányítás mellett. Az eset során személyi sérülés nem történt.