Családi nap középpontjában a drogprevenció

Helyi hírek

A rendezvény a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet EFOP-1.8.7-16-2017-00025 Prizma – Egyén, Család, Közösség – Komplex drogprevenciós program Debrecenben című projektjének keretében, a Debreceni Kábítószer Egyeztető Fórum Szenvedélyes Juniális című programsorozatához és a Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódva valósul meg. A július 2-án, péntek délután 3 órakor kezdődő rendezvényt a város szívében, a DEMKI Ifjúsági Ház Debrecen udvarán szervezik meg. A programok célja, hogy a közösség szemléletformáló erejével előzzék meg a kábítószer-használatot a sérülékeny csoportok, különösen a közösségek és a családok körében. Az eseményt Dr. Papp Csaba, a KEF társadalmi elnöke és Berényi András, a KEF szakmai elnöke nyitja meg.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a több mint húsz éves szenvedélybeteg-ellátásban végzett munkájának részeként, illetve annak jó gyakorlataira építve szervez családi napot, melynek lebonyolításába önkéntes segítőket is bevonnak. A drogprevenciós tematikára épülő programok a figyelemfelhívás illetve társadalmi szemléletformálás mellett a szabadidő élménydús eltöltését és a kilátogató családok, generációk kellemes közösségi együttlétét is célul tűzték ki. A megelőzés fontosságát olyan programokkal szeretnék bemutatni a szervezők, amelyek az egészséges, kábítószermentes életmódra (Drogprevenciós kérdezz-felelek, VR World) és emellett az alkotás örömére (Kópéfalva kézműves programok) is felhívják a figyelmet.

A rendezvény megnyitóját követően egy lovagkori bemutató kezdi meg az előadások sorát kicsik és nagyok számára egyaránt érthető történettel, a közönség aktív bevonásával. Az idelátogatók együtt zumbázhatnak Petrával és zenés, táncos, interaktív műsor szórakoztatja őket az Aqua Manó Party jóvoltából, szakképzett animátorokkal és zenemesterrel. Az R&B Dance Team, a Black XS Dance Team és a Kenguru TSE produkciói további lehetőséget kínálnak a gyerekeknek, fiataloknak, hogy kipróbálják magukat egy művészeti közösség tagjaként. Az óriásjátékok az egész család számára önfeledt szórakozást és igazi közösségi élményt nyújtanak, a tombolasorsoláson pedig értékes családi nyereményeket, fődíjként családi belépőt nyerhetnek a megújult Nagyerdei Strandra. A rendezvényen és a programokon való részvétel ingyenes. A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.