Debreceni Egyetem

A DK üzent a fideszesített Debreceni Egyetemnek: “Ne nagyon nyúljanak semmihez!”

Helyi hírek

A kormányváltás után, mindennel tételesen el kell számolniuk.

Egészségügyi intézmények, klinikák, orvosi rendelők tömegei, 323 debreceni belterületi ingatlan, balatoni, budapesti üdülők, tudományos és kutatóépületek, mádi kastély, lakások, üdülők, iskolák, az ország számtalan pontján. Gyakorlatilag egy városnyi ingatlan, és dolgozó kerül jól körülhatárolható módon magánzsebekbe

– írja közleményében Varga Zoltán a DK debreceni országgyűlési képviselője és Vaszkó Imre, a párt önkormányzati képviselője.

“Évi 185 milliárdos költségvetés. Több mint az ország 2. legnagyobb városáé, Debrecené. Ez lett a sorsa az eddig a „köz” tulajdonát képező mérhetetlen vagyonnak. Így lett a Debreceni Egyetemből Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány” – teszik hozzá.

Vargáék kitérnek arra is, hogy az alapítvány, amely a törvény szerint jogosult a részére átadott ingatlanok értékesítésére, és amelynek kuratóriumában többek között politikai komisszárok, az egyetem élén pedig az Orbánnak és diktatórikus rendszerének megfelelni vágyó, botrányos körülmények között kinevezett rektor, akinek Putyin a mai napig át nem vett díszdoktori (igazából csak díszpolgári – a szerk.) címét, vagy a CEU elleni politikai támadást köszönhetjük.

De azt üzenjük, az alapítvány és az egyetem vezetőinek, nagyon vigyázzanak minden darab krétára, kémcsőre, ne nagyon nyúljanak semmihez, különösen nem az egyetem vagyonához! El ne merjenek adni semmit, az irdatlan mennyiségű és értékű egyetemi vagyonból, mert az nem az övék, az a magyar, a debreceni polgároké, és a kormányváltás után, mindennel tételesen el kell számolniuk

– figyelmeztetett a debreceni DK.