Tűz miatt lakhatatlanná vált egy tizenkét lakásos sorház Keszthelyen

Helyi hírek

Kigyulladt egy tizenkét lakásos sorház tetőszerkezete kedden délelőtt Keszthelyen, a Deák utcában. A tüzet feltehetőleg későn észlelték és jelezték, mivel a keszthelyi tűzoltók kiérkezésekor az épület egész tetőszerkezete égett már.

A sorházban a tűz időpontjában hatan tartózkodtak, közülük öten el tudták hagyni a lakásukat, egy embert azonban a tűzoltóknak kellett kimenekíteni, őt azonnal átadták a mentőknek. Összesen harminckét tűzoltó tíz technikai eszközzel vett részt az oltási munkálatokban. A sorházban lévő lakások a tűz következtében lakhatatlanná váltak, a lakók maguk gondoskodtak az elhelyezésükről. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Ez az eset is rávilágít arra, hogy mennyire fontos a tűz korai észlelése és jelzése. Azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt komolyabb füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző. A füstérzékelő a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni, kisebb az esélye a személyi sérülésnek és a tűzoltók több értéket tudnak megmenteni.