Súlyos baleset Nagykáta közelében

Helyi hírek

Oldalára borult egy teherautó az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, több teherautó ütközött össze az M3-as autópálya 45-ös kilométerénél, három gépkocsi ütközött össze Érden, patakmederbe hajtott egy személygépkocsi Biatorbágy és Herceghalom között, két személygépkocsi ütközött össze Nagykáta és Tápióbicske között, a délutáni viharos időjárást követően számos bejelentés érkezett a Pest megyei műveletirányításra.

Oldalára borult egy teherautó szerdán reggel az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, Bag közelében. A felborult tehergépkocsi forgalmi akadályt okozott. Az aszódi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. A teherautó műszaki mentéséről a tulajdonos gondoskodott.(fotó: PMKI Aszód Őrs)

Több teherautó ütközött össze szerdán délelőtt az M3-as autópálya 45-ös kilométerénél, Galgahévíz közelében. Kamion hátuljába rohant egy műanyag tartályokat szállító kisteherautó, majd ezt követően a kisteherautóba egy újabb kis tehergépkocsi, majd ebbe szintén egy kisteherautó ütközött, majd legvégül egy kamion rohant bele az összetört tehergépkocsikba. Az összetört teherautók forgalmi akadályt okoztak. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. A műszaki mentés ideje alatt torlódás alakult ki az érintett pályaszakaszon.

Három gépkocsi ütközött össze szerdán délben Érden, a Fuvaros utcában. Az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. Az érdi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Patakmederbe hajtott egy személygépkocsi szerdán délután Biatorbágy és Herceghalom között. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki önerejéből elhagyta az autót. A bicskei önkormányzati és a bicskei önkéntes tűzoltók átvizsgálták, majd az úttestre kivontatták a bajbajutott járművet.(fotó: Bicske ÖTP)

Két személygépkocsi ütközött össze szerdán késő délutáni órákban Nagykáta és Tápióbicske között. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba csapódott, a másik gépkocsi forgalmi akadályt okozott, mindkét személygépkocsiban két-két ember a roncsba szorult. A nagykátai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a beszorult embereket a roncsból kiszabadították, áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd segédkeztek a mentőszolgálat szakembereinek. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták. (fotó: PMKI Nagykáta HTP)

A tegnap délutáni viharos időjárást követően számos bejelentés érkezett a Pest megyei műveletirányításra. Összesen tizennyolc településen huszonhét esetben avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók. Huszonnégy esetben kidőlt fákat, leszakadt ágakat kellett az egységeknek úttestről, épületről, illetve kerítésről eltávolítani, egy helyszínen egy távközlési oszlop dőlt egy családi házra, két esetben pedig a házak tetőszerkezetét rongálta meg a viharos erejű szél.

(fotó: PMKI Monor HTP)