Volt Loki-játékos cége építi a tócóskerti óvodát? Gyurcsány is előkerült a Fidesz reagálásában

Helyi hírek

Hétfőn jelentette be Papp László polgármester, hogy új óvoda épül a Tócóskertben.

Ezzel kapcsolatban volt mondanivalója a DK-s Varga Zoltánnak, aki Facebook-oldalán azt írja, Papp arról szemérmesen hallgatott, hogy a közbeszerzést elnyert két helyi cég, a Guzser Art Építőipari Kft. és az ÉP-DEAL Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egyikében tulajdonos a Loki sportigazgatója, Tőzsér Dániel is.

Írd és mondd, annak a Kósa Lajos által gründolt egyesületnek az egyik vezető tisztségviselője nyert el a várostól nettó 546 millió forintos megbízást, amely egyesület megvételéhez a debreceni adófizetők összekuporgatott adóforintjaiból 39,9 millió forint támogatást adott a polgármester önhatalmúlag, és aminek Debrecen városa is tulajdonosa negyedrészben. És itt a szálak összeérnek.
Azaz, a több mint félmilliárdos bizniszben egy, kézen-közön a város fizetési listáján szereplő, havonta milliókat kereső LOKI focista, kiemelt sportvezető, Tőzsér Dániel cége lett a befutó!
Ezek után a sokat látott debreceniekben könnyen befészkelheti magát a gyanú: esetleg nem is óvoda építéséről, sokkal inkább rég lezsírozott bennfentes bizniszről, haveri kifizetőhelyről szólt a polgármesteri sajtótájékoztató.

– fogalmazott Varga.

Elég volt a belterjes bizniszekből, polgármester úr!

Ma, Debrecen polgármestere ünnepélyes keretek között jelentette…

Közzétette: Varga Zoltán DK – 2021. március 9., kedd

A Fidesz-KDNP debreceni frakciója válaszában azt írja, “Gyurcsány helyi helytartója arra tette fel politikai pályafutását, hogy magát a valóságtól egyáltalán nem zavartatva, csak és kizárólag rosszat, a legtöbb esetben hazugságokat terjesszen Debrecenről, és mindazokról, akik ennek a városnak a fejlődéséért dolgoznak.”

A Fidesz szerint Varga hazudik, mert

– Tőzsér Dániel sem nem tagja, sem nem vezető tisztségviselője a DVSC egyesületnek.

– Varga Zoltán belterjes, gyanús bizniszről ír, amivel szemben az igazság az, hogy a beruházás pályáztatása minden tekintetben megfelelt a nyílt verseny kritériumainak. Ez azt jelenti, hogy senki nincs kizárva a pályázás lehetőségéből. A beruházásra 4 ajánlat érkezett és a nyertes ajánlat több, mint 100 millió forinttal volt olcsóbb, mint a 2. legjobb ajánlat, tehát a legjobb és legolcsóbb ajánlat nyert.

Azt is állítják, hogy Debrecen azon kevés önkormányzatok közé tartozik, ahol 2017-óta nem alkalmaznak meghívásos közbeszerzési eljárásokat a polgármester utasítása alapján, csak nyílt közbeszerzési eljárásokat indít Debrecen önkormányzata.

A fideszesek szerint Varga Zoltán “hazudozhat bármit, Debrecen megy előre a fejlődés útján. Legfeljebb a debreceniek levonják azt a következtetést, hogy van, aki a városért és van, aki az ellen dolgozik”.