Többször is elvitte ittasan főnöke autóját a tiszacsegei férfi

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ittasan és engedély nélkül kocsikázott.

A 22 éves vádlott 2020. augusztus 29-én este lakodalomban vett részt Tiszacsegén, ahol jelen volt a munkáltatója is. A férfit 23 óra körül ittassága miatt hazavitték az otthonába, ahol tovább folytatta az italozást.

A vádlott az este során elhatározta, hogy a főnökének közelben leállított céges autójával kocsikázni megy. A férfi tudta, hogy rossz műszaki állapota miatt az ajtó nem zárható és a kulcsot sem lehet kivenni a gyújtáskapcsolóból, így beült az autóba és azzal 23 óra 40 perc körül elhajtott.

A vádlott észlelte, hogy a járműben kevés az üzemanyag, ezért a közel 27 km távolságban, Polgáron található benzinkútra ment, ahol tankolt és dobozos sört is vásárolt, majd visszament Tiszacsegére, a járművel visszaállt az eredeti helyére, hazament és megitta az alkoholt.

Ezt követően 2020. augusztus 30-án hajnalban, 2 óra 30 perc körül elhatározta, hogy újra elmegy a polgári benzinkútra még egy dobozos sört vásárolni. A vádlott a céges autóval a benzinkútra hajtott, ahol szeszesitalt vásárolt és tankolt, majd visszament Tiszacsegére és leállította a gépkocsit.

A férfi ittas állapotban összesen 107 km-t tett meg, vezetői engedéllyel pedig soha nem rendelkezett.

Az autó tulajdonosa időközben értesítette a rendőrséget, ezért a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság járőrei a Tiszacsegén gyalogosan hazafelé tartó vádlottat intézkedés alá vonták, megszondáztatták, majd eljárást indítottak vele szemben.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben folytatólagosan elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a járásbíróság végleges hatállyal tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.