Sáros debreceni utcákba is jutott a Karitatív Testület adományaiból

Helyi hírek

A Debreceni Karitatív Testület, ahogy az elmúlt években, idén is, év elején ismét tartósélelmiszer adományosztást szervez városunk szociálisan rászoruló családjai részére.

A mai átadáson három rászoruló család kapott adományt. A Testület adományai mellett, Dr. Szálkai Tamás a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának képviselőjének csomagjait és Kompos Tamás a HEDGE HAIR fodrászatok alapítójának és tulajdonosának felajánlásait is megkapták a rászoruló családok.

Széles Diána, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke elmondta: „Egy olyan gondoskodó város programot építünk, amiben a szociális támogatási rendszerünk és a Karitatív Testület kéz a kézben működik együtt azért, hogy tudjunk segíteni a rászorulóknak.”

A 2020-as esztendő számos nem várt próbatétel elé állította az ország lakosságát, és a koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg a mi életünket is. Tavaly nem volt lehetőségünk megszervezni a Karácsonyi Szeretetakciónkat a Kossuth téren felállított „Add tovább!”-házikóban. Éppen ezért Testületünk a történelmi egyházakkal összefogva szervezte meg az adventi adományozási akcióját.

Az adventi időszakban Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Karitatív Testület, a Hajdúdorogi Főegyházmegye, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület egy minden eddiginél szélesebb körű közös megmozdulás keretében nyújtott segítő kezet a debreceni rászorulóknak.

Az adventi adományozási akció során mintegy négyezer családnak 6500 csomagot és melegételt osztottak ki az önkénteseink. A segítség leggyakoribb formája a tartós élelmiszer volt, de előfordult, ahova meleg ételt, vagy húscsomagot szállítottak.
Az összefogásban több mint 500 önkéntes segítő, több mint százötven magánszemély, harmincöt gazdasági társaság vállalt szerepet.

Az akció során begyűjtött és december hónapban ki nem osztott, tartalékalapot képező tartósélelmiszerekből elkészített csomagokat a Testület önkéntesei juttatják el a rászoruló családok, valamint az idős polgárok részére.

A februári osztási akció során összesen 260 tartósélelmiszert tartalmazó csomaggal tudunk segíteni a családoknak, időseknek – olvasható a testület közleményében.