Papp László: kiérdemelték a 273 milliós jutalmat az önkormányzati cégek munkatársai

Helyi hírek

“A válság és a kormányzat önkormányzatokat fojtogató megszorításai városunkat sem kerülték el. Csak az elmúlt évben több mint 5,5 milliárd forint veszteség érte Debrecent, és szintén több milliárdos a Debreceni Vagyonkezelőt ért veszteség is – fogalmaz közleményében a DK.”

Gulácsi Anna Ilona, Jánki József és Vaszkó Imre önkormányzati képviselők, valamint Varga Zoltán parlamenti képviselő közérdekű adatigényléssel fordult Debrecen polgármesteréhez és a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójához, Úgy látják,

„miközben városunkat soha nem látott kormányzati megszorítás nyomorítja, debreceni emberek válnak földönfutóvá, családok veszítik el biztos megélhetésüket, vállalkozások százai mennek tönkre, addig 2020-ban Debrecen város önkormányzata mintegy 154 milliós forint, míg a város vagyonát kezelő Debreceni vagyonkezelő Zrt. több mint 273 millió forint jutalmat fizetett ki.”

Azt írják, miközveb a DK debreceni képviselőinek minden igyekezete ellenére is, csupán „50 millió forintot sikerült kiharcolniuk a legnehezebb munkakörülmények között, éhbérért robotoló több száz debreceni szociális dolgozó számára, addig például az eredeti tervekhez képest is, ki tudja mennyit csúszó BMW gyár előkészítésére 12 milliós, egy TOP-6 pályázat esetében pedig, több mint 22 millió forint, úgynevezett »projekt jutalom« kifizetésére adott utasítást Papp László, Debrecen város polgármestere.”

A polgármester válasza

A Demokratikus Koalíció ismét sajátosan értelmezte a valóságot, a párt a politikai érdeke szerint közölt adatokat a debreceni családokhoz került plusz forrásokról – reagált Papp László, Debrecen polgármestere az ellenzéki párt közleményére.

A városvezető elmondta:

a DK közérdekű adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, melyre egy alapos és részletes tájékoztatást adott a hivatal. Csakhogy az ellenzéki párt képviselői bizonyos adatokat kiragadtak a közleményükben, és nem tájékoztattak teljes körűen a közvéleményt.   

Debrecen város önkormányzata nemcsak 154 millió forint jutalmat fizetett ki 575 hivatali dolgozó munkatársának, hanem plusz forrást  biztosított többek között a Család- és Gyermekjóléti Központ, a Városi Szociális Szolgálat és a Gyermekvédelmi Intézmény dolgozóinak. Ez a debreceni családokhoz került.   

A hivatal munkatársai tekintetében a jutalmak odaítélését minden esetben éves munkaájuk értékelése előzi meg.  

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. több, mint 273 millió forint jutalmat fizetett ki 990 dolgozójának. Ők többek között a Debreceni Hőszolgáltató Zrt., a Debreceni Vízmű Zrt., a Cívis Ház Zrt. és a további tagvállalatok munkatársai, akik munkájukkal kiérdemelték a plusz jutatattást.

Papp László polgármester hangsúlyozta: a Demokratikus Koalíció közleménye azt a fontos információt elhallgatta, miszerint a város politikai vezetése semmilyen jutalomban nem részesült sem idén, sem az elmúlt hat évben. 2014 októbere óta DMJV Önkormányzatának polgármestere és alpolgármesterei sem jutalomban, sem extra béren kívüli juttatásban nem részesültek.