Több millió forint értékű adományt osztottak szét a Debrecen környéki tanyákon

Helyi hírek

A debreceni tanyasi karácsony elnevezésű jótékonysági akció történetében soha nem érkezett még annyi felajánlás, mint idén: a járványhelyzet ellenére 35 támogatónak köszönhetően csaknem 4 millió forint értékű csomagot osztottak ki a szervezők csütörtökön a város környéki tanyavilágban, Halápon és Nagycserén élőknek – közölte az városháza sajtószolgálata.

Felidézték, hogy a Zrínyi Miklós Vadásztársaság és a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség 2013-ban indította el a tanyasi karácsonyt.

Az akciót nyolcadik alkalommal szervezték meg és a járványhelyzet ellenére rekordösszegű felajánlás gyűlt össze: 1,3 millió forint készpénz, 2,5 millió forint természetbeni adomány érkezett a tanyavilágban élők megsegítésére – írták.
A pénzbeli támogatásból a szervezők tartós élelmiszercsomagokat állítottak össze, ezt az önkormányzat 120 élelmiszercsomaggal, a Magyar Református Szeretetszolgálat 60 szén-monoxid-érzékelővel egészítette ki.

“Ha valami elindul és jól működik, akkor abban olyan erő van, hogy újabb és újabb támogatók állnak az ügy mellé” – idézi a közlemény Pósán Lászlót, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Az adományokat csütörtökön osztották ki egyházi, civil és rendvédelmi szervezetek közreműködésével: 117 helyszínen 342 rászoruló kapott segítséget – közölték.