120 millió forintot költ idén Debrecen lakossági ivóvíz- és szennyvízhálózati fejlesztésekre

Helyi hírek

A jelenleg a 2020 és 2034 közötti időszakra vonatkozó, úgynevezett gördülő fejlesztési terv keretében az önkormányzat által biztosított bruttó 118.570.690 forintos forrásból – a Debreceni Vízmű Zrt. közreműködésével – több lakossági ivóvíz- és szennyvízhálózati fejlesztés valósult, illetve valósul még meg ez év végéig.

E fejlesztésekről Pósán László országgyűlési képviselő és Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő beszélt a munkálatok egyik helyszínén, a Hordó utcán 2020. december 10-én.  

Amint azt Pósán László többek közt elmondta, a városban kialakuló új lakónegyedek fejlődését az infrastruktúrának követnie kell, ezért is van szükség a gördülő fejlesztési tervre. Ennek keretében fordít a város saját forrásból idén közel bruttó 120 millió forintot víziközmű-fejlesztési beruházásokra. Ivóvízvezeték épült (összesen közel 2,5 kilométer hosszban) a Bellegelő úton, a Lázár utcán, a paci zártkertben a Sás és a Zsombékos utcán, Józsán a Csúcs utcán, és épül a Basahalom utcán; szennyvízcsatorna (összesen közel 1,2 kilométer hosszúságban) Józsán a Platán utcán, valamint a Kádár, a Hordó, a Dézsa utcákon és ez utóbbiakkal kapcsolatban a Monostorpályi út egy rövid érintett szakaszán.

Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő szerint a Hordó utcát is magában foglaló terület néhány ház kivételével néhány éve még üres volt, s ma több mint 50 család otthona áll itt. Így szükségessé vált itt a most zajló fejlesztés. A Kádár, a Hordó, a Dézsa utcákon és a Monostorpályi út egy rövid érintett szakaszán összesen 690 méter hosszban épül az önkormányzat finanszírozásában szennyvízelvezető gerincvezeték, melyre minden háztartás rácsatlakozik. Komolay Szabolcs úgy véli, nagyon fontos, hogy ez a beruházás a lakosok közreműködésével valósul meg, mert az ingatlanjaik gerincvezetékre való rákötésének költségeit ők fedezik.