Átadták a felújított Vásár tér – Erdély utcai útszakaszt Hajdúböszörményben

Helyi hírek

Az Erdély utca egy szakasza újult meg a Vásár térig – adta hírül decembr 4-én a város közösségi oldalán.

Kiss Attila polgármester elmondta, egy nagy forgalmú útszakaszról van szó, amelyet a Start Közmunka programban sikerült felújítani.

Azért is fontos, mert a Középkerti és a Zaboskerti városrészek jelentős forgalma itt zajlik, továbbá a Sportcsarnokot is sok gyerek és felnőtt használja.

Mint elmondta, tavasszal tovább folytatódhatnak majd a beruházások más útszakaszokon is, melyekre rendelkezésre áll a pályázati forrás. A Vásár tér további szakaszának felújítása is be lett tervezve a 2021. évi Start programba.

Tiba István országgyűlési képviselő kiemelte Hajdúböszörmény városa folyamatosan és szisztematikusan fejleszti úthálózatát.

Bodnár Margit önkormányzati képviselő elmondta, most két fejlesztés: a kerékpárút kialakítása és az útfelújítás is a Középkertben, Zaboskertben lakók biztonságos közlekedését segíti. Sőt a Kisböszörményi városrészből is sokan használják ezt a szakaszt.

Egy rendkívül rossz állapotban lévő, vasúti átjárót is magában foglaló útszakasz sürgető rendezése valósult meg. Czeglédi János önkormányzati képviselő kiemelte a város lakosságának egy ötödét, több mint ötezer lakost érint ez a beruházás.