Mondja meg, hogy lehet megtisztítani a debreceni levegőt

Helyi hírek

Kérdőív segítségével méri fel a Debeceni Önkormányzat, hogyan javíthatna a levegő minőségén a városban. Ha valakinek van jó ötlete semmiképp se tartsa magában.

Magyarországon a 8 évig futó  LIFE IP HungAIRy projekt, az egyik legjelentősebb környezet-egészégügyi probléma megoldását, a levegőminőség javítását célozza meg 10 településen Magyarországon. Ezek közül az egyik település Debrecen.

A folyamat során több, különböző fejlesztést valósítanak meg, hogy Debrecen levegőminősége javuljon. Ezzel kapcsolatban a Herman Ottó Intézet szeretné megtudni a debreceni polgárok véleményét is. Kéri az önkormányzat, hogy segítse az intézet munkáját a kérdőív kitöltésével.

A kérdőív eredményei nagyban segíthetik a projekt további fejlesztését és a debreceni környezet javítását, ezért is hasznos, hogy időt szán és véleményével hozzájárul a kérdőív kitöltéséhez.

IDE KATTINTVA elérhető a kérdőív.

A háttér

A Debrecen 2030 program néven Papp László, Debrecen polgármestere új környezetpolitikát hirdetett meg, amelynek célja, hogy a város az elkövetkezendő években fenntartható, „zöld” módon fejlődjön.

Debrecenben zajlik a lakótelepek zöldterületeinek minőségi megújítását célzó Zöld Város program, létrejött a Fenntartható Debrecen díj, a Civaqua program alatt Debrecenbe vezetik a Keleti-főcsatorna vizét, zöld növényeket telepítenek a buszvárókba, naperőművet építenek.

A Debrecen a mi kertünk mozgalom segítségével a debreceniekkel összefogva öt év alatt 10 ezer fát ültetnek, véderdőket alakítanak ki a város nyugati oldalán, s folytatják Debrecen intézményeinek energetikai korszerűsítését.

Megmenekül a debreceni Nagyerdő és az erdőspusztai tavak? Bemutatták a Civaqua-programot

Ezeknek a “zöld programoknak” a megalkotását és kidolgozását már egy szakértőkből és elhivatott debreceniekből álló környezetvédelmi munkacsoport is támogatja. A Debrecenben zajló zöld fejlesztések hosszú távon javítják a városi levegő minőségét – írja közleményében a Debreceni Önkormányzat.