Bűzös tűz – Trágyakupac gyulladt ki Hajdúböszörményben

Helyi hírek Rendőrség

Tűzeseteké volt a mostani hétvége Hajdú-Bihar megyében. Debrecenben, Hajdúböszörményben, Körszakállon, Zsákán, Püspökladányban, Görbeházán, Ebesen, Nagyrábén kellett oltani – számolt be a megyei katasztrófavédelem. Lássuk a részleteket.

Még péntek délben a debreceni Laktanya utcába vonultak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. Egy tizenöt méteres fa egyik ága leszakadt és a forgalmat veszélyeztette. A tűzoltók dugólétrán át motoros láncfűrésszel levágták az ágakat.

Kidőlt egy fa miután egy teherautó nekiütközött Debrecenben, a Böszörményi úton péntek délután. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Trágya kupac égett Hajdúböszörményben, az Esze Tamás utca végében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Kora este a komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották Körösszakál külterületére, egy nagy kazal körbála füstölt. Egy erőgép megbontotta a kazalt és az egységek két vízsugárral oltották el azt.

Szombat délután Debrecenben, a Dámvad utcában egy telken a szemét égett, a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy autó beton villanyoszlopnak ütközött Hajdúnánáson, a Bocskai utcában szombaton késő este. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, majd áramtalanították azt.

Két körbála égett Zsákán, a Dankón utcában a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal és két vízsugárral oltották el a tüzet.

Vasárnap délelőtt hatszáz négyzetméteren lángolt a gaz Püspökladányban, a Bessenyei utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a tüzet.

Délután Görbeházán, a Bercsényi utcában ezer négyzetméteren égett az avar, oda a hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a lángokat.

Ebes külterületén, a Piac dűlőben égett a száraz avar. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották le a tüzet.

Kéthektáros területen foltokban égett az avar és a gaz, valamint három körbála Nagyrábé külterületén. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották vasárnap a tűzhöz, akik kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Méréseket végeztek a debreceni hivatásos tűzoltók vasárnap délután Debrecenben, a Mikszáth Kálmán utcában. Egy lakás fürdőszobájában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket.

A tűzoltók mérései kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét a levegőben, emiatt a lakást átszellőztették, a gázszolgáltató pedig a nyílt égésterű vízmelegítőt ideiglenesen kizárta a rendszerből. Az eset során nem sérült meg senki.