Két svéd embercsempészt fogtak el a biharkeresztesi rendőrök

Helyi hírek Rendőrség

Az egyenruhások összesen hét személyt találtak a két személyautó ellenőrzése során Bojt és Biharkeresztes területén, akik illegálisan tartózkodtak az országban. A sofőrök ellen embercsempészés miatt indul eljárás.

A Bihakeresztesi határrendészek szeptember 12-én 3 órakor Biharkeresztesen igazoltattak egy személygépkocsit és svéd állampolgárságú vezetőjét, valamint 3 óra 10 perckor Bojt külterületén is ellenőrzés alá vontak egy másik személygépkocsit és ugyancsak svéd vezetőjét.

Az egyenruhások az ellenőrzések során a járművek utasterében találtak hét főt, akik iraki állampolgárnak vallották magukat. Magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A  rendőrök előállították őket, meghallgatásuk folyamatban van.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a járművek vezetőivel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető -teszi hozzá a rendőrség közleménye.