Izzott a kazal közepe Tetétlenben

Helyi hírek Rendőrség

Balesetekkel és tűzesetekkel indult a hét Hajdú-Bihar megyében – számolt be a katasztrófavédelem.

Hétfőn a hajdúböszörményi és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók is balesethez vonultak, ahol a járművek utasait ki kellett az autókból szabadítaniuk.

Ugyancsak hétfő reggel egy faág lehasadt, a közúti valamint a gyalogos forgalmat veszélyeztette Debrecenben, a Kórház utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között két autó ütközött össze hétfő délelőtt. Egy ember beszorult az egyik járműbe. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak, ők mentették ki a sérültet feszítő-vágó segítségével. A mentőszolgálat négy embert szállított kórházba.

A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották vasárnap délelőtt. Nyíradony és Balkány között egy autó a tetejére borult. Egy ember beszorult, őt kézi erővel a tűzoltók kiemelték, majd átadták a mentőszolgálatnak.

Biharkeresztesen, az Arad utcában egy melléképület tetőszerkezetében keletkezett tűz. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat.

Kaba és Nádudvar között összehordott fahulladék égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Háromszáz nagy méretű körbálából álló kazal közepe izzott hétfő délután Tetétlenben. A püspökladányi hivatásos tűzoltók mellett a kabai önkéntesek is  vonultak, ők biztosították a területet egy erőgép pedig a kazal megbontást végezte el.

Macska szorult egy társasház tetején lévő ereszcsatornába, vasárnap késő este Berettyóújfaluban, a Dózsa György utcában. A berettyóújfalui és a debreceni hivatásos tűzoltók emelő kosaras gépjármű segítségével a macskát épségben lehozta.

Fotó: Debreceni HTP, Püspökladányi HTP, Hajdúböszörményi KÖ