Debreceni tárasházban őrjöngött egy részeg férfi, megúszta a súlyosabb büntetést

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki kora reggel bement egy idegen társasházba, ott minden ok nélkül ordibált és törmeléket dobált az épület falaira.

A vádlott 2020. május 3-án reggel 5 óra körüli időben erősen ittas állapotban bement a Debrecen belvárosában található társasház udvarára a nyitott kapun keresztül és ott

minden ok nélkül ordibálni kezdett, fenyegette a lakókat, majd az udvaron elhelyezett építési törmelék darabjaival megdobálta az épület falait, később az egyik lakás ajtajába is belerúgott.

A férfi cselekménye következtében anyagi kár nem keletkezett és személyi sérülés sem történt.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a házban lakókban, illetve az azt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A társasházban lakók egyike értesítette a rendőrséget, a rendőrök a vádlottat rövid időn belül igazoltatták, majd előállították.

Tekintettel arra, hogy a vádlott a járványhelyzet idején magatartásával megszegte az akkor érvényben lévő rendelkezéseket, vele szemben szabálysértés elkövetése miatt 10.000 forint helyszíni bírság kiszabására került sor.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a büntetett előéletű vádlottat a járásbíróság közérdekű munka büntetésre ítélje.