Változatosabbá teszik a debreceni gyerekek nyári időtöltését

Helyi hírek

Debrecen gondoskodó városként kiemelt feladatként kezeli, hogy a nyári vakáció alatt a gyermekek színes programokkal, hasznosan töltsék szabadidejüket.

A város közgyűlésének egészségügyi és szociális bizottsága a debreceni lakóhelyű általános iskolás gyermekek nyári
szünet alatti napközbeni felügyeletének időszakát 2020. július 1-jétől augusztus 19-ig terjedően határozta meg.

A szünidei napközbeni felügyelet helyszíneként a Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát jelölte ki. Az önkormányzat a gyermekfelügyeletet Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye révén biztosítja.

A Gyermekvédelmi Intézmény szervezésében 13 szervezet összesen 30 alkalommal biztosít programot – kézműves foglalkozások, középkori játszóház, zenés-táncos foglalkozás, erdőismereti foglalkozás, játszóház, falmászás, rekeszépítés, ügyességi kerékpáros foglalkozás, kutyás bemutató, „Ki mit tud?”, rajzverseny, agyagozás, filmvetítés – a táborban.

A Debreceni Karitatív Testület 40 szervezet bevonásával több, mint 65 programmal teszi változatossá a gyermekek nyári időtöltését.

A testület két alkalommal szervezett állatkerti látogatást a gyermekek részére. A testület által szervezett programok: elsősegély-bemutató, játszóház, kézműves foglalkozások, mozgásos játékok, futóverseny, focinap, táncfoglalkozás, arcfestés, sorverseny, számháború, esélyóra, óriás társasjátékok, játékos kvíz, gyöngyfűzés, varrás, hímzés, lufifújó verseny, „1 perc és nyersz”, játékos angol oktatás.

A testület közreműködésével a táborból egy 25 fős gyermekcsoport kapott meghívást a Kölcsey Központba az augusztus 20-ig nyitva tartó, interaktív Playmobil-kiállításra.

A Playmobil 1974 óta a világ egyik legmeghatározóbb és legkedveltebb játékfigurája, számtalan alakban megjelent már. A kiváló minőségű, német Playmobil évente több új témakört jelentet meg.

Debrecenben az egyedülálló kiállításon időben és térben utazhatunk az indiánok és az egyiptomiak világába, de akár az űrbe is!

– Debreceni Karitatív Testület –