Megszaporodhatnak a gyalogosgázolások Debrecen belvárosában – figyelmeztet a közlekedési egyesület

Helyi hírek

Közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE), hogy abszurd helyzet alakulhat ki.

Azt írják, azzal, hogy jelzőlámpák telepítésével akarják megkönnyíteni az autósok számára az áthaladást a Csapó és a Vár utca kereszteződésénél, a zöld jelzés nagyobb sebességre ösztönzi majd a sofőröket. Ráadásul a Csapó utca ezen szakaszán olyan mértékű a gyalogosforgalom, hogy teljesen kizárt, hogy az arra sétálók csak és kizárólag ezt a gyalogos átkelési lehetőséget fogják választani. Így több lehet a baleset.

Jelzőlámpákat telepítenek a Csapó utca és a Vár utca kereszteződésénél! Azt a szándékot értjük, hogy ezzel kívánják megkönnyíteni a gépjárművel való áthaladást, azonban ezt jelzőlámpával biztosítani egy gyalogos zóna kellős közepén hatalmas felelőtlenség. Más városokban ahol ilyet alakítottak ki, ott sem működik. Arra jó, hogy baleset esetén lehessen hibáztatni a gyalogos zónában sétáló gyalogost. A városháza előtti térkövezett gyalogátkelőn is hasonló a probléma!

A forgalmas gyalogos zóna közepére helyezett “zöld” lámpa nagyobb sebességre fogja ösztönözni a gépjárművek vezetőit. A Csapó utca ezen szakaszán olyan mértékű a gyalogosforgalom, hogy teljesen kizárt, hogy az arra sétálók csak és kizárólag ezt a gyalogos átkelési lehetőséget fogják választani. Ez a forgalmi helyzet magába kódolja a gyalogos baleseteket!

– olvasható a bejegyzésben.

Fotó: Facebook/DERKE