Vasalódeszkás tanár

Megalázta az őrjöngő tankerület a vicces videót megosztó testnevelő tanárt

Helyi hírek Ország

Vasalódeszkán mutatta be egy makói tornatanár a diákjainak az úszás tudományát, de csúnyán megalázták.

Sok diák arcára csalt mosolyt márciusban, a karanténos időszak elején Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium tornatanárának videója. A pedagógus a nappalijában, egy vasalódeszkára mászva mutatta meg, hogy az interneten keresztül, a lakásba zárva is lehetséges úszást tanítani és tanulni.

Mint Vezsenyi egy friss interjúban elmondta, a vicces videóval az volt a célja, hogy kicsit felrázza a diákjait, akik nem tudták elképzelni, hogy a neten lehetséges tornát tanítani, ezért kevesen csatlakoztak a Google Classroomos csoportokhoz.

https://www.facebook.com/Koti72/videos/5312141272136719/

Csakhogy a tankerület vezetője a videót meglátva tajtékzott, és követelte, hogy az anyagot azonnal szedjék le a Youtube-ról;

Vezsenyi írásbeli megrovást kapott;

azonnali hatállyal letiltották a tanításról, elvették az összes csoportját.

De a legdurvább csak most jön:

a tankerület a letiltása óta arra kényszeríti a tanárt, hogy minden egyes napra készítse el a csoportjainak szánt aznapi tananyagot , gyakorlatsorokat, pontos utasításokkal (3-4 csoportról van szó), majd azokat küldje el a tankerületi vezetőnek és az iskola igazgatójának.

A gyerekek ezeket a naponta elkészülő anyagokat sosem látják, hiszen Vezsenyi nem taníthat, az anyagokat kizárólag „büntetésből” kell megírnia, hiszen utána semmire sem használják azokat.

Sőt a tankerület vezetője eredetileg kitalált még egy megalázást, miszerint Vezsenyinek tanulmányoznia kellett volna a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet, hogy az igazgatója azokból utána kikérdezze, de ez azért már az igazgatónak is sok lett volna, és nem élt a lehetőséggel.

A tornatanárt érthető módon igencsak letörte ez a bánásmód:

„(…) őszinte leszek, nagyon elvesztettem a kedvemet. Tényleg nehéz beszélni róla, mennyire magam alatt voltam. Én pedagógus vagyok, azért maradtam a pályán, mert szeretem csinálni. Nyilván nem a pénzért”

– nyilatkozta a PDSZ weboldalának, a nedolgozzingyen.hu-nak.

Vezsenyi az ügyben megkereste a KLIK vezetőjét, Hajnal Gabriellát is, aki „(…)három hét után annyit válaszolt, hogy forduljak panaszommal a tankerület vezetőjéhez. Azaz ugyanahhoz az emberhez, aki ezeket az aránytalan büntetéseket kiszabta rám.”

Vezsenyi ügyét a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete karolta fel. Az interjút, amiből ezek az elképesztő részletek kiderültek, abból az alkalommal készítették vele, hogy a PDSZ neki ítélte a Civil Kurázsi Díjat, amit a szervezet azoknak az oktatási dolgozóknak ítél oda, akik a legbátrabban állnak ki jogaikért.