Négycsillagos szállodák építésére ad pénzt a kormány Debrecennek

Helyi hírek

A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítását célzó Kisfaludy-program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre újabb 150 milliárd forintot biztosít a kormány.

A Kisfaludy Program egy átfogó turisztikai fejlesztési koncepció, mely 2030-ig előre ütemezetten fogja támogatni Magyarország egyes térségeit a budapesti szálláshelyek kivételével.

A 300 milliárd forintos keretösszegből a 2030-ig tartó futamidő végéig 2000 szálláshely, a fővároson kívüli kereskedelmi szálláshelyek zömét kitevő szállodák és panziók minőségi fejlesztését teszi lehetővé.

Friss fotókon a megújuló debreceni strand

A Magyar Turisztikai Ügynökség közölte a Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése című pályázat eredményét, amely szerint két-két hajdú-bihari szálloda épülhet fel és újulhat meg állami támogatással.

Debrecenben az önkormányzati tulajdonban lévő

Debreceni Gyógyfürdő Kft. közel 4,4 milliárd forintot kap a négycsillagos Aquaticum Hotel Plage Szálloda megépítésére és üzemeltetésére. Ez a szálloda valószínűleg az Aquaticum Debrecen Strand mellett épül majd meg.

A Füredi Kastély Kft. több mint 3,6 milliárd forintot kap a Smart Life Hotel Debrecen nevű, szintén négycsillagos szálloda megépítésére.

Két hajdúszoboszlói hotel is szerepel a nyertesek listáján:

a Hunguest Hotel Aqua-Sol jelentős színvonal emelése és családbarát szállodává fejlesztése közel 1,6 milliárdba,

a Hunguest Hotel Béke színvonalának emelése és wellness- és gyógyszállodává fejlesztése pedig csaknem 1,3 milliárd forintjába kerül majd a központi költségvetésnek.