A lábánál fogva húzta ki a bárpultból a tolvajt a szoboszlói pincér

Helyi hírek

Tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést a Hajdúszoboszlói Járásbíróság annak a fiatalkorú fiúnak az ügyében, aki besurrant egy hajdúszoboszlói szálloda wellness részlegébe.

Büntetővégzésével a bíróság lopás vétség kísérletében mondta ki bűnösnek a büntetlen előéletű hajdúszoboszlói vádlottat, akivel szemben 2019. január 14-én a Debreceni Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt megrovást alkalmazott. A fiatalkorút a bíróság 1 év időtartamra próbára bocsátotta. A vádlott mellé a bíró pártfogó felügyeletet is elrendelt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 17 éves fiú 2019. október 26-án 20 óra körül két barátjával sétált Hajdúszoboszlón, a Mátyás király sétányon. A fiú úgy döntött, hogy bemegy az egyik szálloda mosdójába, majd miután onnan kijött, meglátta a wellnessrészleg italpultját, amely egy redőnnyel volt lezárva. A fiú a redőnyt kézzel feltolta és megpróbált az italpultba bemászni, hogy onnan értékeket tulajdonítson el.

A szálloda egyik alkalmazottja észrevette a fiút, akit a lábainál fogva a redőny alól kihúzott és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen visszatartott.

A 2020. március 2-án meghozott büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehetett volna kérni. A döntést az ügyészség, a vádlott és törvényes képviselője is tudomásul vette, így az a napokban jogerőre emelkedett.