Kinőtt cipő miatt bántalmazta kiskorú gyermekét a debreceni asszony

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen az anya ellen, aki azért verte meg gyermekét, mert nem akarta felvenni a cipőjét.

Az asszony és a 11 éves sértett 2019. március 27-én reggel iskolába készülődtek, indulás előtt az anya kérte a gyermeket, hogy vegye fel a cipőjét, azonban ezt a kiskorú nem teljesítette, mivel a cipőt már kinőtte és szorította a lábát.

Többszöri kérlelést követően a vádlott elveszítette a türelmét és a gyermeket kézzel meglökte, aki ennek következtében a lakásban elesett és a padlóba ütötte a bal kezét. Ezután a vádlott felkapta az egyik cipőt és azt nekidobta a gyermeknek, ami az arcát találta el, majd ezután dühében többször puszta kézzel megütötte a sértett jobb lábszárát.

A vádlott bántalmazása következtében a sértettnek a kezén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülése keletkezett.

A hatályos büntetőjogi rendelkezés értelmében a 11 éves gyermek védekezésre képtelen személynek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és rendelje el a pártfogó felügyeletét.