Karácsony: karanténban van a Pesti úti Idősek Otthonának háziorvosa, ezért nem találtak az ellenőrzéskor az intézményben

Helyi hírek

A Pesti úti Idősek Otthonában a szerdai tisztiorvosi ellenőrzés során azért nem találták ott az intézmény szerződött háziorvosát, mert karanténba helyezték – írta Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán, a fővárosi kormányhivatal közleményére reagálva.

A fővárosi kormányhivatal tudatta: az elmúlt két napban háromszor is tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést a Pesti úti idősotthonban Budapest Főváros Kormányhivatala, a három ellenőrzésből háromszor nem volt jelen orvos az otthonban.

“Tegnap a Pesti úti Idősek Otthonában a tisztiorvosi ellenőrzés nem találta ott az intézmény szerződött háziorvosát. Nagy baj lett volna, ha ott találja, hiszen éppen ők helyezték karanténba” – fogalmazott a főpolgármester.
Hozzátette: ettől még az intézmény lakóinak ellátása, ápolása biztosított volt és éppen szerdán újabb teszteléseket végeztek a lakók és a dolgozók körében a főváros megbízásából.