Így segíts a karanténban lévő nagyszüleidnek eligazodni a digitális világban!

Helyi hírek

Trunk Tamás sneaker véleményvezérként kezdte, majd Z-generációsoknak szóló médiafelületet indított, közben pedig aktív élsportolóként, elkötelezett szakmai előadóként és műsorvezetőként is a fiatalabb és idősebb generációk párbeszédét segíti. A koronavírus idején ráadásul jócskán felértékelődik a jelentősége a nyílt párbeszédnek és így az életkoruk miatt veszélyeztetett nagyszülőknek nyújtott jó tanácsoknak is.

A Magyar Telekom felelős szolgáltatóként Trunk Tamás és nagymamája bevonásával a koronavírus idején arra hívja fel a figyelmet, hogy a Tettek Hálózatán generációk segítik egymást, eszmét cserélnek és együtt előbbre juthatnak. Tamás az Instagram-oldalán tipikus, hétköznapi szituációkon keresztül mutatja be, hogy egy kis odafigyeléssel és tudatossággal mindenki segíthet a nagyszüleinek. A digitális fejlesztések ugyanis inkább hidat építenek, mintsem a szakadékot mélyítenék.

Az együttműködés kapcsán eddig előkerült az online bevásárlás, múzeumlátogatás és mise, valamint a közös filmnézés online platformon. Sőt ameddig a nagymama palacsintát sütni tanítja az unokáját okostelefonon keresztül, addig azt is felidézhetjük, amikor Tomi a járvány előtt egy konzolon épp NBA-ezni tanította a nagyit.

A generációk közötti párbeszédet erősítő együttműködés április második feléig tart és a továbbiakban is a karanténba zárt idő hasznos, egészséges eltöltéséről és a szeretteinkkel való kapcsolattartásról szól – természetesen biztonságos távolságból.