Papp László üzent az idős debrecenieknek

Helyi hírek

A járványhelyzet miatt szólította meg a 65 év felettieket.

Debrecen polgármestere Facebook-bejegyzésében azt írja, mindannyiunk érdeke, hogy a 65 év felettiek e nehéz helyzetben maradjanak otthon. Arra kéri az időseket, hogy ha nem tudják másképp megoldani a bevásárlást, gyógyszerkiváltást vagy egyéb halaszthatatlan hivatalos ügyeik elintézését, akkor az alábbi telefonszámokon kérjenek ehhez segítséget:

06-52/517-768
06-52/517-614
06-52/517-631

A városháza ügyfélközpontjában a COVID-19 koronavírus okozta járvánnyal kapcsolatban meghozott önkormányzati döntéseinkről megfelelő ismeretekkel rendelkező munkatársak fogadják a hívásokat munkanapokon – hétfőtől péntekig – 8.00 és 16.00 óra között.
Önkormányzatunk fontos célkitűzésének és feladatának tekinti, hogy a lehetőségekhez mérten gondoskodjon városunk nehéz élethelyzetben lévő lakosairól, ezért működtetjük, az ország egyik legnagyobb szociális ellátórendszerét. Ezzel párhuzamosan életre hívtuk a – ma már több mint harminc tagszervezettel összehangoltan és eredményesen működő – Debreceni Karitatív Testületet, melynek munkatársai, önkéntesei jelen körülmények között is folyamatosan látogatják az időseket és a rászorulókat, és tartósélelmiszer-csomagokat, valamint egy debreceni vállalkozó jóvoltából meleg ebédet osztanak
– emlékeztetett Papp László.