Ittasan és a tulajdonos engedélye nélkül vezette barátja gépkocsiját egy hortobágyi fiatalkorú

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a hortobágyi férfi ellen, aki a közös szórakozást követően ittasan vezette a barátja gépkocsiját, amivel haza akart menni.

A fiatalkorú vádlott, annak barátja, élettársa és még egy ismerős 2019. augusztus 23-án az esti órákban a sértett gépkocsijával Balmazújvárosra mentek szórakozni. Az éjszaka folyamán több vendéglátó egységben is megfordultak, a vádlott is és a sértett is fogyasztott szeszes italt.

Hajnalban a sértett rosszul lett, hozzá mentőt kellett hívni. A férfi az elszállítását megelőzően a gépjármű indítókulcsát a fiatalkorú vádlottra bízta, azonban az autó vezetésére nem adott engedélyt.

Röviddel ezt követően a fiatalkorú férfi beült az autóba, beültette barátait is és azzal hazaindultak.

Rövid útszakasz megtételét követően 2019. augusztus 24-én hajnali 3:00 óra körüli időben a vádlottat a rendőrök megállították, igazoltatták, melynek keretében alkoholvizsgálatra is sor került. A vádlott ittas állapotban vezette a személygépkocsit, illetve azzal a sértett tudta és beleegyezése nélkül közlekedett.

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat halmazati büntetésül közérdekű munka büntetésre ítélje és határozott időtartamra tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.