Zugszállodát működtethetett egy fideszes képviselő Budapesten

Helyi hírek

Engedély nélküli apartmanhotelt működtet Becsó Zsolt fideszes képviselő cége a belvárosban – írja a 24.hu. A lap szerint a Nagymező utcai 16 szobás panzió semmilyen engedéllyel nem rendelkezik, a kerületi jegyző sem tudott létezéséről, noha minden kerületi szálláshelyet nála is be kell jelenteni. A szálloda azzal védekezett a 24.hu-nál, hogy próbaüzem zajlik. A terézvárosi önkormányzat máris lépett az ügyben. A panzió működtetését azonnali hatállyal megtiltották, és további eljárást fognak lefolytatni.

A cég egyébként az Ublot kft., amelynek egyik tulajdonosa a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt.

Az Ublot Becsó legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján 50 százalékos tulajdonában áll, a Google utcaképe szerint pedig a BDHA már 2018 júniusában is tárt karokkal várta a vendégeket.

A 24.hu a földtulajdoni adatok alapján arra jutott, hogy Becsó szisztematikusan vásárolta be magát az épületben.

Az egyik szálláskínáló oldal adatai szerint a BDHA összesen 16 szobával és 34 férőhellyel rendelkezik, saját honlapjuk szerint pedig a szálláshoz reggelit, sőt, reptéri ingyen taxit is biztosítanak a nonstop recepció és takarítás mellett.

Egy kétszemélyes szoba 15–25 ezer forintba kerül éjszakánként, ami a belvárosi fekvést tekintve igen jutányos árnak számít.

A cég 2016-tól kezdve vásárolt lakásokat a társasházban, összesen 550 négyzetméternyit.

A 24.hu azt írja, a Whois.domaintools.com adatai szerint a BDHA honlapját még 2017 júliusában jegyezték be, csaknem két és fél évvel ezelőtt, miközben a Booking.com azt írja, hogy a szállodában 2017 áprilisa óta lehet szállást foglalni. A Booking.com-ra feltöltött értékelések közül vannak 2018 januárjából származók is.

A terézvárosi önkormányzat máris lépett

A VI. kerületben még az Airbnb-t is be kell jelenteni, nemcsak a szállodaszolgáltatást. A kerület jelezte a 24.hu-nak, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

A terézvárosi hivatal az üggyel kapcsolatban a lapnak azt írta, hogy december 11-én, szerdán már helyszíni szemlét is tartottak a Nagymező utca 66.-ban. Ennek során kiderült, hogy nemcsak kereskedelmi engedélye nem volt a vállalkozásnak, de a földszinti recepciót is magában foglaló külön épületszárny még a szükséges településképi engedéllyel se rendelkezett.

A hatóság munkatársai a fentiek alapján az üzemeltetőnek azonnali hatállyal megtiltották a panzió működtetését, és a jogszabály által biztosított szankciókkal élni fognak

– olvasható az önkormányzat levelében.