Kritizálta a térség fideszes képviselőjét, kirúgták állásából az ápolónőt

Helyi hírek Ország

Kritikus kommenttel osztotta meg a térség fideszes képviselőjének Facebook-bejegyzését Horváth Mónika, a siófoki kórház ápolója. Véleménynyilvánítása az állásába került.

A nőnek azonnali hatállyal mondott fel az ápolási igazgató, a felmondólevelét viszont hétfőn nem vette át, mert a kórház a kirúgás indokaként felrótt bejegyzést nem mellékelte. Az ápolónő a Népszavának elmondta, mi volt a konkrét poszt:

„Siófok és környéke országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály oldaláról osztottam meg egy bejegyzést azzal a megjegyzéssel, hogy remélhetőleg nem azért vág furcsa arcot a képviselő, mert urológiai problémája van, akkor ugyanis nehéz helyzetbe kerül. Előtte látott ugyanis napvilágot a hír, hogy Siófokon bezárnak osztályokat, többek között az urológiát.”

Horváth Mónika az ATV-nek azt mondta: „Szerintük ez a kórház rossz hírnevét kelti ez a poszt és ezért azonnali hatállyal kirúgnak. Többször elhangzott, hogy ebben a politikai helyzetben nem engedhetem meg magamnak, sem ápolónőként, sem korábbi újságíróként, hogy ilyen témában posztolok.”

Horváth tavaly költözött vissza Siófokra, akkor kezdett dolgozni a kóházban. Közben csatlakozott Lengyel Róbert kampánycsapatához (aki idén polgármester lett), erről értesítette is a kórházat. „Amióta győzött az ellenzék Siófokon, láthatóan elkezdtük csípni egyes kormánypártiak szemét. A bejegyzés megosztása utáni napokban felhívtak, hogy azonnal menjek be az ápolási igazgatóhoz” – mondta a Népszavának.