Lépéselőnyben Hajdúnánás

Helyi hírek

Az agráriumtól a turizmuson, vendéglátáson, szállítmányozáson át az élelmiszeriparig 20 kiállító tucatnyi kínált munkaköre közül választhattak az álláskeresők a II. Hajdúnánási Állásbörzén, 2019. szeptember 27-én. A rendezvény sikerét jelzi, hogy az eseményt követő gyorsfelmérések szerint mind a munkáltatók, mind a munkavállalók részéről nagy igény mutatkozik a folytatásra. Jó hír, hogy már most megkezdődtek a harmadik hajdúnánási állásbörze előkészítő munkálatai.

Hajdúnánás Város Önkormányzata még ez év elején felmérte a helyi vállalkozások munkaerő-igényeit, szükségleteit, melynek során körvonalazódott, hogy egy állásbörze jelentős mértékben hozzájárulhat az üres pozíciók betöltéséhez, a keresett munkavállalók eléréséhez. Ennek érdekében a város tavasszal megszervezte az I. Hajdúnánási Állásbörzét, mely a munkaerő-piaci kereslet és kínálat találkozásának tökéletes színtere volt. Több sikertörténettel zárult az esemény, és már akkor megfogalmazódott az igény az állásbörzék rendszeres szervezésére.

Erre az igényre reagálva 2019. szeptember 27-én sor került a II. Hajdúnánási Állásbörzére, ezúttal a Hotel Mediánban. Az esemény házigazdája, Ötvös Attila kiemelte, hogy „bár a munkahelyteremtés alapvetően államigazgatási feladat, Hajdúnánás Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a munkáltatók számára kedvező gazdasági körülményeket teremtsen. Nem titkolt célunk, hogy még több megbízható, stabil munkahely jöjjön létre a városban, és minél több hajdúnánási fiatal maradjon itt vagy térjen vissza szülővárosába.” Úgy tűnik, hogy ezt a folyamatot az első állásbörze elindította, hiszen volt olyan álláskereső, aki már a márciusi eseményen megtalálta az általa keresett munkát és kisgyermekes szülőként Miskolcról települt vissza családjával Hajdúnánásra.

Ez a tendencia jó eséllyel folytatódhat, hiszen a munkahelyteremtés terén a következő 2 évben példa nélküli fejlesztések indulnak a városban.

 „Évtizedek óta arra várunk, hogy a nemzetközi nagyvállalatok végre jöjjenek át a Tiszán és Hajdúnánás egy prosperáló város legyen; és az itt élők megtalálják számításaikat. Ez az idő elérkezett. Komoly változások zajlanak körülöttünk, melynek akkor lehetünk nyertesei, ha kiaknázzunk az előttünk álló lehetőségeket.” – hangsúlyozta Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere az állásbörze megnyitóján.

Tény, hogy Hajdúnánás történelmi lehetőségek előtt áll, melyet Póser Zoltán, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ ügyvezetőjének – diagramokkal és statisztikákkal alátámasztott – előadása is megerősített: „Ahhoz, hogy egy település fejlődni tudjon, összefogás, jó oktatási rendszer, tenni akarás és gazdasági összetartás szükséges. Hajdúnánáson mindez adott, a város gazdaságát országos viszonylatban átlag feletti növekedés jellemzi, a település eredményes. Ez jelentős mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a Debrecenbe érkező nagyvállalatok kiszolgáló egységei belátható időn belül ide települjenek. Szinte biztos, hogy logisztika, őrzés-védelem, építkezés, HR, oktatás és betanított munka terén is tömegesen lesz majd szükség munkavállalókra.” – tájékoztatta az érdeklődőket Póser Zoltán a II. Hajdúnánási Állásbörzén.

A kiállítói teret figyelemfelkeltő standokkal rendezték be a kiállító vállalkozók, a munkavállalók pedig személyre szabottan tájékozódhattak az álláskínálatokról. Az állásbörze eredményességét jelzi, hogy több álláskereső már a helyszínen tudott egyeztetni az állásinterjúk vagy a munkakezdés lehetséges időpontjáról.