Belehalt az idős asszony a bántalmazásba

Helyi hírek

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.Az elsőfokon eljárt Miskolci Törvényszék 2019 februárjában M. S. I.r. vádlottat emberölés bűntette miatt, mint visszaesőt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Ó. Zs. II. r. vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. M. M. III. r. vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, I.r. vádlott felmentésért, illetve enyhítésért, II. és III. r. vádlott enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint II.r. vádlott megtudta, hogy a sértettnek sok pénze van, amit otthonában tart. I. és II. r. vádlottak megegyeztek, hogy betörnek a 80 éves asszonyhoz és ehhez beszervezik a III. rendű vádlottat is. A vádlottak 2017 szeptemberében, késő este találkoztak a helyi futballpálya mellett, ahol megbeszélték a részleteket. Míg az I. és II. r. vádlottak értékek után kutatnak a házban, addig a III. r. vádlott figyelni fog. Éjjel 2 óra körül érkeztek meg a házhoz, melynek ajtaját felfeszítették. Az I. és II. r. vádlott azonnal értékek után kezdett kutatni, míg a III. r. vádlott az előszobában figyelt.

A zajra felébredt az egyik szobában alvó sértett, akihez azonnal odalépett az I. r. vádlott és ököllel arcon ütötte. Az asszony ettől a földre esett, de még megpróbált felállni. Az I. r. vádlott azonban addig ütötte, míg mozdulatlan nem lett. A másik két férfi tétlenül nézte végig a bántalmazást. A vádlottak egy televíziót és néhány arany ékszert vittek el a sértett házából, melyek értéke körülbelül 100.000,- forint volt. A sértettet másnap, az esti órákban találta meg annak szomszédja. Az idős asszony a bántalmazás következtében olyan súlyos agyvérzést, illetve zúzódásos sérüléseket szenvedett, hogy 5 nappal később életét vesztette a kórházban.