Polgári védelmi szakmai napot tartottak Siklóson

Helyi hírek Ország

A társszervek szakértőinek bevonásával Baranya megye járványügyi kockázatértékelésével kapcsolatban, a lehetséges válaszintézkedések-, együttműködés lehetőségek egyeztetése érdekében tartottunk megbeszélést.
A IV. negyedéves szakmai napnak a BMKI Siklósi Katasztrófavédelmi kirendeltsége adott otthont, amelyen részt vett BAMKH Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály főosztályvezető helyettese, a Siklósi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály járási tiszti főorvosa, Siklósi Járási Hivatal és Állategészségügyi Osztály járási főállatorvosa.

A közös munkaértekezlet délelőtti szakaszában a humán- és állategészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági aktuális kockázatokról, valamint azok katasztrófavédelmi együttműködést igénylő feladatairól (megelőzés, tájékoztatás, lokalizálás, összegyűjtés, mentesítés, fertőtlenítés) egyeztettek a résztvevők.

Délután a feladat meghatározás mellett szó esett az EU RIWATEREX 2018. nemzetközi gyakorlat tapasztalatairól, az egyes intézmények honvédelmi intézkedési terveinek helyzetéről, a hajléktalanok életkörülményeit javító példaértékű megyeszékhelyi önkormányzati tevékenységről, illetve a hamarosan elinduló felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny tervezett megújításáról is.

Az értekezlet zárását követően a résztvevők – csapatépítés keretében – megtekintették a helyi termálvizes személymentesítő helyszínét.