Kegyetlenül bánt házőrző kutyájával a hajdúböszörményi férfi

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki idegességében egy fadarabbal úgy megverte a láncon tarott kutyáját, hogy leszakadt az állat egyik füle.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően több éve tartotta a körbekerítetlen háza mellett a nagytestű kutyát láncra kötve.

Az állat rendszeresen és hangosan megugatta a ház előtti dűlő úton elhaladó embereket és állatokat, ezért a vádlott a kutyát a ház mögötti udvarrészen kötötte ki, továbbra is láncon tartotta.

2018. szeptember 3-át megelőzően a vádlott a kutya gyakori ugatása miatt feldühödve egy fadarabbal brutális módon megverte az állatot, amelynek következtében a kutya egyik füle leszakadt, a fülkagylójánál és a fején a bőr nagy felületen elhalt, elfertőződött.

2018. szeptember 3-án a kutya kiszabadult a láncból és átment a szomszéd kertjébe. A szomszéd férfi észlelve a kutya sérült állapotát értesítette a rendőrséget, majd ezt követően gyors orvosi ellátására került sor. Az egyik hajdúböszörményi kutyamenhelyen az állat elsődleges ellátását követően rajta több helyreállító jellegű műtétet is végrehajtottak. Amennyiben ez nem történik meg, az állat néhány napon belül elpusztult volna.

A bűncselekmény elkövetését részben beismerő vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban arra tett indítványt, hogy az elsőfokú bíróság büntetővégzés keretében az iratok alapján a férfivel szemben felfüggesztett fogház büntetést szabjon ki.