Önkéntesek hada varázsolja szebbé a debreceni Gyermekklinikán fekvők karácsonyát

Helyi hírek

Meghitt karácsonyi melegség, apró meglepetések, esti mesék, közös játékok. A legtöbb gyermek számára a hideg decemberi napokon ezek szereznek örömet és jelentenek felüdülést. Ám sajnos vannak olyanok, akik ezeket a napokat a klinikán töltik, távol családjuktól, szeretteiktől.

Jótékonysági kezdeményezés keretében idén decemberben a debreceni Gyermekgyógyászati Klinika kis betegeinek szeretnék megteremteni a karácsony mesés hangulatát az intézmény falai között. Elbűvölő karácsonyi dekorációval, minden nap meseolvasással, közös játékokkal és természetesen ajándékokkal fognak kedveskedni az apróságoknak.

A debreceni Gyermekgyógyászati Klinika 10 osztályának 60 kórtermében minden nap közel 200 gyermek gyógyulását segítik fáradhatatlanul az orvosok és ápolók. Számukra is könnyebb a munka, ha mosolygós kis arcokkal találkoznak.

A kezdeményezéshez várják önkéntesek csatlakozását mesélőként és szervezőként! 

mesélők feladata, hogy egy fél órát töltsenek el a Gyermekklinika legalább 2 osztályán meseolvasással és/vagy közös játékkal.

szervezők feladata, hogy segítsenek a mesélőknek eligazodni az intézményben, mesekönyveket és a játszáshoz szükséges eszközöket biztosítani és felügyelni.

Várják továbbá szervezetek (cégek, egyesületek) csatlakozását a kezdeményezéshez, hogy vidámabban teljenek a gyermekek klinikán töltött napjai. A programot több módon is támogathatják:

  1. Szerezzék meg a Mesés Munkahely és Mesés Csapat címet!

Legalább 5 munkatársuk jelentkezzen mesélőnek, akik 2×15 percet (tehát 1 alkalommal 2 teremben vesznek részt) rászánva egy mesét olvasnak fel vagy egy rövid játékot (Activity, Amerikából jöttem…, kirakó) játszanak a gyerekekkel. A könyveket és játékokat a helyszínen biztosítják.

Regisztrálni a www.meseklinika.hu oldalon a Szeretnél segíteni? részben a Gyerekekkel szeretnék foglalkozni gombra kattintva tudnak regisztrálni.

  1. Osszák meg közösségi oldalaikon felhívásunkat a https://www.facebook.com/meseklinikadebrecen oldalról.