Betörés közben tüzet raktak, hogy lássanak

Helyi hírek

A Püspökladányi Járási Ügyészség vádirata szerint 2018. április 4. és április 12. között E. I. elsőrendű vádlott kezdeményezésére, a két férfi többször betört egy püspökladányi ingatlanba, mivel tudták, hogy az lakatlan, a tulajdonosa külföldön él. A vádlottak 2018. április 9-én éjjel megjelentek az ingatlannál, majd a melléképület bejárati ajtaját betörték és bemásztak a lakásba. A két férfi a házban több belső ajtót megrongált, mielőtt felfedezték volna, hogy a házban van áram, ruhaneműket is égettek és azzal világítottak a sötétben – fogalmaz a vád.

Az ügyészség szerint E. I. és F. A. több bútort is kivitt az udvarra, majd azokat átvitték a szomszédban lakó elsőrendű vádlott házába. Az elkövetkező napokban a két férfi visszajárt az ingatlanba, ahonnan elektronikai eszközöket és további bútorokat tulajdonítottak el, amelyek egy részét értékesítették. A bűncselekményről 2018. április 12-én érkezett állampolgári bejelentés, melyet követően a rendőrök a két férfit azonosították és elfogták.

A második vádpont szerint E. I. 2018. április 16-át megelőző időpontban Püspökladány belterületén kábítószert fogyasztott, a vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt AMP, PCD és THC származékokra pozitív értéket mutatott.

A harmadik vádpont alapján 2018. április 23-án éjszaka F. A. másodrendű vádlott magával vitt egy létrát, amit nekitámasztott a sértett ingatlanának kerítésének, azon felmászott, beugrott az udvarra, majd az ott parkoló, nyitva hagyott autóból eltulajdonított egy 3000 forint értékű headsetet.

Tárgyalás időpontja:
2018. november 27., kedd 08.30