Távozik posztjáról a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója

Helyi hírek Ország

Gere Miklós vezérigazgató távozik a DV Zrt. vezérigazgatói posztjáról az idei év végével.

Döntését elsősorban az motiválta, hogy a jövőben saját üzleti tevékenységével kíván foglalkozni. Jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését Papp László polgármester tudomásul vette és elfogadásra javasolja Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének.

A DV Zrt-hez tartozó tagvállalatok Gere Miklós vezérigazgatósága alatt jó és stabil teljesítményt nyújtottak. A nemrégiben elfogadott első félévi jelentésből kitűnik, hogy minden egyes tagvállat terven felüli eredményt ért el, a vagyonkezelő holding féléves adózás előtti eredménye is lényegesen magasabb a tervezettnél.

Az új vezérigazgató kinevezéséről Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése dönthet. Papp László polgármester Kocsik-Marossy Virágot javasolja megválasztani. Kocsik-Marossy Virág nemzetközi szolgáltató központokban szerzett vezetői tapasztalatot operációs- és stratégiai menedzsment tewrületeken. Az amerikai tulajdonban lévő YGOMI Europe operációs vezetőjeként részese volt a BMW 7-es szériájához tartozó ügyfélszolgálati csoport kialakításának Debrecenben, majd a teljes ügyfélszolgálati részleg vezetője lett. 2011-ben csatlakozott a British Telecom-hoz, ahol 2017 márciusában stratégiai programigazgatónak nevezték ki.

Elsődleges feladata a debreceni és a budapesti központok átalakítása és összehangolása volt a cég világszintű transzformációs programjaival. Munkássága alatt a BT Magyarország második legnagyobb szolgáltató központja és egyben elismert munkáltatója lett Debrecenben és Budapesten.

Gere Miklós visszahívásáról és Kocsik-Marossy Virág kinevezéséről Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése következő, 2018. november 29-i ülésén dönthet.

Dr. Mészáros József az igazgatóság elnöke