Több alkalommal megöléssel fenyegette volt élettársát a nagyhegyesi férfi

Helyi hírek

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség volt élettárs sérelmére folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A nagyhegyesi férfi a bűncselekmény elkövetését évekkel megelőzően élettársi kapcsolatban élt a sértettel, azonban a szakítást nem tudta elviselni.

2017. május 16-án a délutáni órákban a vádlott autóval közlekedett Nagyhegyes belterületén,
amikor észrevette, hogy az utcán a sértett egy ismerősével beszélget. A férfi leparkolt a közelben, majd gyalog elindult a sértett felé, közben őt trágár módon szidalmazta és megöléssel fenyegette.

A vádlott agresszív fellépését látva a sértett ismerőse bekísérte a nőt a közeli sportházba és ott egy irodába bezárta. A vádlott utánuk ment, több helyiségbe benézett és hangosan követelte, hogy az asszony ismerőse nyissa ki az iroda ajtót, ahol a sértett tartózkodott. A sértett ismerőse azonban ezt határozottan megtagadta, ezért a vádlott elhagyta a helyszínt.

A fenti időpontot követően egy héttel a vádlott Nagyhegyesen egy élelmiszerüzlet előtt meglátta a volt élettársa ismerősét, akihez odament és fenyegető módon olyan kijelentést tett, hogy ha Hajdúszoboszlón találkozik a sértettel, egy zsákot húz a fejére és agyonüti.

A fenti cselekmény után 2017. június 1-jén az esti órákban a vádlott telefonon felhívta a sértettet és a fogadott hívás alkalmával többször elmondta az asszonynak, hogy ki fogja nyírni.

A sértettben a férfi cselekményei komoly félelmet keltettek, az eljárás során kérte volt élettársa megbüntetését, joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen volt élettárs sérelmére folytatólagosan
elkövetett zaklatás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Hajdúszoboszlói Járásbíróságra. A
vádiratban a vádlottal szemben elzárás büntetés kiszabását indítványozta.