Sírt a gyerek, ezért hozzávágta a tévé távirányítóját

Helyi hírek

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat.
A vádlott, élettársa és 9 hónapos közös gyermekük együtt éltek Debrecenben. A ház egyik szobájában külön ágyon aludt a vádlott és egy másik ágyon az élettársa a néhány hónapos
gyermekkel.

2017. február 26-án reggel 6 óra körüli időpontban a gyermek felriadt és sírni kezdett. A sírás
hangjára felébredt a vádlott és emiatt dühös lett, felkapta az ágya mellett lévő televízió távirányítót és azt a gyermek felé dobta, amely eltalálta a sértettet a bal arcán, a szeme mellett.

A gyerek 8 napon belül gyógyuló bevérzéses könnyű sérülést szenvedett. A gyermek életkorából adódó fizikai, szellemi állapota miatt a hatályos jogszabály értelmében védekezésre képtelen személynek minősül.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.