Nagy elismerést kapott a debreceni nőgyógyász

Helyi hírek

Dr. Szeverényi Péter debreceni szülész nőgyógyász, a Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság elnöke kapta a Kopp-Skrabski közönség díját.

Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hirdette meg és adta át a díjat szeptember 16-án.

Az elismerést azok kapják, akik segítenek másoknak a lelki egészség megtartásában illetve népszerűsítik a családbarát szemléletet.

A szülészkedés nemcsak a biológiai folyamat asszisztálása, hanem törekednünk kell a lelki traumák csökkentésére, hogy a szülésélmény pozitív legyen

– mondta a díj átvételekor Szeverényi Péter.

Szeverényi Péter a debreceni szülészeti és nőgyógyászati klinika szülész-nőgyógyásza, Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság elnöke. A családközpontú szülészeti gyakorlat és a hazai pszichoszomatikus szülészet-nőgyógyászati mozgalom egyik első alakja, 25 éve központi szervező figurája. Az együttszülések egyik első kezdeményezője. A családközpontú szülészet meghonosítása érdekében több mint 100 tudományos cikket közölt, számos előadást tartott, konferenciát szervezett. 25 évig Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság alapító titkára volt, 2009 óta pedig a társaság elnöke.