Teszteld a pályád! pályaorientációs nyári tábor

Helyi hírek

A Hajdú Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával 4. éve folytat pályaorientációs tevékenységet, melynek célcsoportja a Hajdú-Bihar megyei általános iskolák végzős tanulói. A 7-8. osztályos tanulók szakmaválasztását a tanév során osztályfőnöki óra, illetve szülői értekezlet keretében zajló tájékoztató előadással, üzem- és céglátogatásokkal, tájékoztató kiadványokkal segítjük.

Tanéven kívüli programként Teszteld a pályád! pályaorientációs napközis nyári tábort szervez a kamara, amely keretében több napon keresztül, szervezetten zajlanak a tematikus üzem- és tanműhely-látogatások.

Az idei évben a Teszteld a pályád! pályaorientációs nyári tábor időszaka: 2017. június 19-30.

A tábor 10 napjának programjai tematikusan egy-egy szakmacsoport köré szerveződnek, így adva mélyebb betekintési lehetőséget egy adott területre. A tábor alatt a meglátogatott üzemekben az érdeklődő gyerekekből szervezett csoporttal, előre egyeztetett időpontban és létszámmal, kamarai kísérővel jelenünk meg. Minden egyes helyszínen az adott vállalkozás képviselői vezetik körbe a csoportot és adnak hiteles tájékoztatást az ott folyó munkáról és a megtekintett szakmákról. Lehetőség van az adott területhez kapcsolódó egyszerűbb munkafolyamat kipróbálására, mellyel a gyerekek személyes élményt szerezhetnek, aktív résztvevőivé válnak a tevékenységeknek.

A Teszteld a pályád! pályaorientációs nyári táboron való részvétel a gyerekek számára ingyenes, a kamara utazást és meleg ebédet is biztosít. Az egyes napokon a férőhelyek száma 20-30 főre korlátozott, egy tanuló azonban több programnapon részt vehet. A helyek feltöltése érkezési sorrendben történik, a szabad kapacitás függvényében csoportok jelentkezését is szívesen várjuk.

A jelentkezés előzetes regisztrációhoz kötött.                                                                   Jelentkezési határidő: 2017. június 15.

A jelentkezési lap, valamint a részletes program a www.hbkik.hu oldalon olvasható.