Kislányt molesztált, új eljárás jön

Helyi hírek

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és új eljárás lefolytatására utasította a Debreceni Törvényszéket.
Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 decemberében A. Z. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, mint különös visszaesőt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt Tné J. A-val és annak 1997-ben született lányával,(a sértettel) és fiával. A vádlott 2014 február közepétől kezdődően több alkalommal, rendszertelen időpontokban szexuális vágyainak kielégítése céljából a 18. életévét be nem töltött kiskorú sértettet megveréssel való fenyegetéssel, illetve erőszakkal arra kényszerítette, hogy akarata ellenére eltűrje, hogy nemi szervét ruhán keresztül simogassa, fogdossa. Több alkalommal rányitott zuhanyzás közben, megbámulta a sértettet. A sértett egy korábbi bántalmazás miatt nem merte elmondani senkinek a dolgot, félt, hogy újabb verést kap. A sértett édesanyja 2014 júliusában tett feljelentést.