Kósa Lajos: a cselekedeteink és az eredményeink minősítenek

Helyi hírek

Kósa Lajossal közölt interjút a Figyelő csütörtöki száma. 

A Fidesz frakcióvezetője úgy véli, a Momentum nem jelent fenyegetést a kormánypártra, a fővárosi baloldalt szeletelik tovább. Botka László pontosan felmérte, hogy a baloldalnak közös miniszterelnök jelöltet állítani illúzió. A Jobbik mélyrepülése a kvóta-elleni Alaptörvény-módosítás elutasításával kezdődött – nyilatkozta a Figyelőnek Kósa Lajos, Fidesz frakcióvezetője.

Kósa szerint a Momentum nem fenyegeti a Fidesz szavazóbázisát, a kezdeményezés a baloldalt szeleteli tovább. A frakcióvezető szerint a baloldalon Botka László tisztában van azzal, hogy nem lesz belőle egységes miniszterelnök jelölt. “Szerintem Botka László pontosan felmérte, hogy a baloldalnak közös miniszterelnök jelöltet állítani illúzió, a győzelem leghalványabb esélye sincs meg. Viszont amikor nagy bajba kerül majd az MSZP, és felvetődik kérdés, hogy ki mit tett annak elkerüléséért, adódik majd a felvetés: “nyerhettünk volna, ha Botka elvállalja, de nem vállalta el”. Így nála maradna a játék végén a Fekete Péter. Botka taktikusan csinálta: előállt még idejekorán, és teljesíthetetlen feltételeket szabott. Aztán széttárja majd a kezét, közli, hogy ő megpróbálta, de sajnos nem ment. Így maradhat Szegeden polgármester a Fekete Péter nélkül. Ha valóban közös miniszterelnök jelölt akarna lenni, akkor nem szabna lehetetlen feltételeket” – mondta Kósa Lajos.

A frakcióvezető szerint a Fidesz Jobbik felé intézett támadása azzal függ össze, hogy a kvóta elleni népszavazás és az Alaptörvény módosítása kapcsán átvertek mindenkit, így a Fideszt is.

A kormánypárt a 2018-as választások során az előző voksoláshoz hasonlóan a megkezdett út folytatásával kampányol majd. “Minket a cselekedeteink és az eredményeink minősítenek. Még az ellenzék sem kampányol azzal, hogy rosszul menne az országnak. Nem tudják eltagadni, hogy a foglalkoztatás terén áttörést értünk el, mint ahogy azt sem, hogy csökken az államadósság, vagy bővül a gazdaság” – nyilatkozta a Figyelőnek Kósa Lajos.